Ogłoszenia Olsztyn - darmowe ogłoszenia z Olsztyna i okolic! Witaj na Fundacja-amicus.pl!

Najnowsze wiadomości z Olsztyna i okolic

Kryzys w pieczy zastępczej: Brak kandydatów na rodziny zastępcze

2023-11-12 09:23:00

Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej alarmuje, że coraz mniej osób zgłasza się do pełnienia funkcji rodziny zastępczej, co staje się poważnym problemem. Według danych resortu, w porównaniu z 2019 rokiem, liczba dzieci przebywających w rodzinnej pieczy zastępczej wzrosła jedynie o 0,7%. Aktualnie w Polsce działa 36,1 tys. rodzin zastępczych i 702 rodzinne domy dziecka.

Włamania z kradzieżą w okolicach Węgorzewa: Dwaj sprawcy usłyszeli 10 zarzutów

2023-11-12 08:38:00

W wyniku skrupulatnej pracy funkcjonariuszy z Węgorzewa, dwaj mężczyźni w wieku 29 i 31 lat zostali zatrzymani w związku z serią włamań z kradzieżą na terenie miasta, i okolic. Jak ustalono, sprawcy dokonali kradzieży narzędzi, elektronarzędzi, paliwa, rusztowań, oraz innych wartościowych przedmiotów, oszacowanych na kwotę 48 tysięcy złotych.

Nietrzeźwy kierowca bez prawa jazdy uczestnikiem kolizji

2023-11-12 08:05:00

Wczoraj wieczorem doszło do poważnego zdarzenia drogowego w Olsztynie, którego uczestnikiem okazał się nietrzeźwy kierowca. Funkcjonariusze policji, wezwani na miejsce kolizji, szybko ustalili, że jeden z uczestników był pod wpływem alkoholu. Co więcej, jak się okazało, ten sam kierowca wcześniej utracił prawo jazdy na mocy sądowej decyzji.

Wieczór Pieśni Patriotycznych w Dywitach (WIDEO)

2023-11-11 22:23:00

Święto Niepodległości w lokalnej społeczności ma wyjątkową moc. Gminny Ośrodek Kultury w Dywitach po raz kolejny organizuje wspólne śpiewanie pieśni, by w ten sposób uczcić Niepodległość naszej Ojczyzny. W programie między innymi: Czytanie „Dziadów” oraz Śpiewanie pieśni patriotycznych z udziałem Zespołu Wokalnego „Cantemus”.

Klasyczna Parada Niepodległościowa w Olsztynie (WIDEO i ZDJĘCIA)

2023-11-11 22:08:00

Relacja z parady, podczas której Klasyki z Warmii i Mazur połączyły swe siły w ramach Święta Niepodległości. Była to 4. edycja Klasycznej Parady Niepodległościowej. Ulicami Olsztyna przejechały piękne klasyczne auta, które zostały dodatkowo okraszone biało-czerwonymi barwami.

Jesteśmy polskim w pełni darmowym serwisem ogłoszeniowym, który działa na terenie miasta Olsztyn w województwie warmińsko-mazurskim. W tym miejscu możesz zareklamować swoje prywatne usługi, sprzedawać i kupować przedmioty lub szukać dla siebie pracy, czy pracownika do swojego przedsiębiorstwa. Dzięki temu, że nasz portal ma charakter typowo lokalny, szybko znajdziesz to, czego szukasz w Olsztynie i okolicach. Czytaj dalej