Ogłoszenia Olsztyn na Fundacja-amicus.pl > Wiadomości > Przypadkowe zdjęcia zwierząt w Google Street View. Co one tam robią?

Przypadkowe zdjęcia zwierząt w Google Street View. Co one tam robią?

W dobie internetu coraz więcej miejsc możemy zobaczyć bez wychodzenia z domu - i mowa tu nie tylko o vlogach podróżniczych, lecz także o potężnym narzędziu, jakim jest Google Maps. Od 2007 roku, czyli od początku istnienia funkcji Google Street View, kolejne miejsca fotografowane w panoramicznym widoku 3D są regularnie dodawane do internetowych map. Kamery rejestrujące obraz przemieszczają się nie tylko na pojazdach, ale i na ludziach, dzięki czemu docierają w coraz to mniej dostępne obszary. Wszechobecne oko Googla wraz z rejestrowanymi krajobrazami potrafi uchwycić także zwierzęta - i to często w najmniej spodziewanych sytuacjach. Oto najciekawsze zdjęcia!

Przeczytaj więcej: http://olsztyn.naszemiasto.pl/artykul/przypadkowe-zdjecia-zwierzat-w-google-street-view-co-one,5201533,artgal,t,id,tm.html